Δραστηριότητες

Στην Πρέβεζα θα βρείτε πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες για να δώσετε ένα διαφορετικό χρώμα στις διακοπές σας. Θαλάσσια σπορ, αλλά και επίγειες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν πεζοπορία αλλά και πιο έντονες δραστηριότητες όπως Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, Κανό- Καγιάκ, Ράφτινγκ, ανάβαση – αναρρίχηση, ιππασία κ.α. Όλα όσα μπορείτε να κάνετε στην υπέροχη φύση της Πρέβεζας που περιμένει να την ανακαλύψετε γιατί, κάθε μέρα είναι μια νέα εμπειρία…

Rafting στον Αχέροντα

Είναι μια υδάτινη διαδρομή 15 περίπου χιλιομέτρων , συνολικής διάρκειας περίπου 5-6 ωρών, που ξεκινάει από τη Γέφυρα των Σερτζιανών και καταλήγει στη Γλυκή.

Στα τρία πρώτα χιλιόμετρα κινείται σαν μαίανδρος για να συνεχίσει με το στενό Φαράγγι τις Πύλες του Άδη. Έχει σε γενικές γραμμές συνεχόμενα περάσματα 3ου – 4ου βαθμού δυσκολίας, σκάλες, S, press water, που όλα καταλήγουν σε ήρεμο νερό.

Προς το τελείωμα της διαδρομής συναντάμε το Τσαγκαριώρικο ρέμα που πηγάζει απ τα χωριά του Σουλίου και τον μύλο του Ντάλα.

Αμέσως μετά την Σκάλα της Τζαβέλαινας, το ιστορικό μονοπάτι που ένωνε τα δυτικά παράλια της Πρέβεζας με το Σούλι.

Η κατάβαση δεν γίνεται με βάρκες του Rafting, γιατί είναι στενό φαράγγι, αλλά με μονοθέσια (monoraft), διθέσια ή τριθέσια σκάφη (Hot dog).

Κάθε διθέσιο και τριθέσιο σκάφος συνοδεύεται από έναν οδηγό Rafting με πιστοποίηση από την παγκόσμια ομοσπονδία Rafting (International Rafting Federation).


Πεζοπορία στην Πρέβεζα

Η περιοχή είναι ιδανική για τους λάτρεις της πεζοπορίας, μια που υπάρχουν διαδρομές τόσο για τους αρχάριους που απλά θέλουν να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης όσο και για τους έμπειρους ορειβάτες που τους αρέσουν οι προκλήσεις!
Δείτε παρακάτω τις διαδρομές που σας προτείνουμε και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας