Αξιοθέατα

Η Πρέβεζα είναι πλούσια σε μνήμες, σε εικόνες, σε μυρωδιές, σε τόπους. Τόπους μυστηριακούς που ξεσηκώνουν τη φαντασία. Τόπους ιστορικούς που ξυπνάνε τη μνήμη, όπως η αρχαία Νικόπολη, που ίδρυσε ο αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος, προς παντοτινή δόξα της νίκης του στη Ναυμαχία του Ακτίου. Τόπους μεγαλοπρεπείς, όπως κάστρα, μνημεία, μονές & μουσεία. Εξερευνήστε τα γιατί, κάθε μέρα είναι μια νέα εμπειρία…

Αρχαιολογικοί χώροι

Ο αρχαιολογικός χώρος της Νικόπολης με το αρχαίο θέατρο, το αρχαίο ωδείο και το στάδιο, το Μουσείο της Νικόπολης, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Νικόπολης, Ο Αρχαιολογικός χώρος Κασσώπης με το δεύτερο αρχαίο θέατρο της περιοχής, η αρχαία Ελάτρεια καθώς και βορειότερα ο Αρχαιολογικός χώρος του Νεκρομαντείου, είναι λίγα μόνο αυτά που μπορείτε να δείτε και να εξερευνήσετε στην περιοχή.


Κάστρα

Ξεχωριστή θέση στον κατάλογο των αξιοθέατων καταλαμβάνουν τα κάστρα που σώζονται και φανερώνουν την πολυκύμαντη ιστορική πορεία του τόπου.

Στην πόλη της Πρέβεζας ξεχωρίζουν το κάστρο του Αγίου Ανδρέα, το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, στην Κυανή Ακτή, και το κάστρο του Παντοκράτορα στην ομώνυμη συνοικία, με τη μαγευτική θέα στο πέλαγος και το ηλιοβασίλεμα.

Μέσα στην πόλη μπορείς να δεις κάποια απομεινάρια από το Φρούριο της Μπούκας στη θέση Ιαματικά λουτρά. Λίγα χιλιόμετρα από την Πρέβεζα κοντά στο Άγιο Θωμά βρίσκεται το φρούριο της Λασκάρας.

Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ριζών, κοντά στη γέφυρα της Δέσπως, μπορείς να αγναντέψεις την απεραντοσύνη του Ιόνιου από το κάστρο των Ρωγών.


Εκκλησίες

Υπέροχες εκκλησίες μοναδικής ενετικής αρχιτεκτονικής, ιστορικές μονές με ανεξίτηλα τα σημάδια του Απόστολου Παύλου αλλά και νεότερες μοναδικής θρησκευτικής σπουδαιότητας συνθέτουν ένα τεράστιο κίνητρο για τον θρησκευτικό επισκέπτη να ανακαλύψει μοναδικούς θρησκευτικούς θησαυρούς.